Индекс | Предложете нова страница | Корекции
Пребарувај:  во: 

Компјутери и ИТ

Главна страница > Компјутери и ИТ

Под-категории:

· Интернет
· Софтвер
· Хардвер

Веб страници

резултатите се подредени според: име · опис · популарност
Бизнис апликација EuroSoft - готово софтверско решение со вграден бесплатен пакет, спремно за данлодирање и користење.
Компјутерски сервис, IT хелп деск, сервис деск...
Форматирање + Инсталација на OS Windows XP / Vista + програми Овде спаѓа инсталација на оперативниот систем со драјверите за вашите уреди, основни програми, антивирусна заштита, како и подесување за интернет конекција и електронска пошта. Инсталација на OS Linux Ubuntu Инсталација на оперативниот систем Linux во верзија со попријателски интерфејс, Ubuntu V8. Овој оперативен систем е бесплатен и не мора да се купува лиценца за него. Препорачуваме да се инсталира на празен (форматиран) диск. Чистење вируси Отстранување на сите видови вируси од вашиот компјутер (trojans, spywares...) и инсталирање на антивирусни програми за комплетна заштита при секакво работење. Умрежување на компјутери Подесување на мрежа, заштита, делење (sharing) на фолдери, користење на принтер во мрежа и интернет конекција. Архивирање на податоци Префрлување на вашите податоци на посебна партиција од хард дискот или пак на CD, DVD или USB меморија, како и зачувување на e-mail пораки и адреси од именикот во Outlook. Чистење на внатрешноста на компјутер Вадење на сите елементи и каблови на матичната плоча и нивно темелно чистење. Со тоа се постигнува помало загревање на целиот компјутер што резултира со побрзо работење. За сите останати услуги кои ги вршиме во нашиот сервис, може да се информирате на нашите телефони, по пат на е-mail, или во нашите деловни простории. Притоа важно е да напомнеме дека детектирањето на проблемите со Вашиот компјутер како и советите во врска со нив се бесплатни.
Преку Фондацијата „е-Македонија“, Македонски Телеком ја поддржува идејата на Претседателот Трајковски за промовирање на Република Македонија како мрежно поврзан економски модел.
КАБТЕЛ е компанија фокусирана на проектирање и изведба на интегрирани комуникациски системи. Нуди проектирање, изведба и сертифицирање на LAN/WAN компјутерски мрежи, продажба на Nexans опрема за вмрежување, специјалистички обуки за LAN мрежи и други услуги.
Училиште: Enter - Охрид
Софтверски решенија, web дизајн, хардвер.
МЕСА, или Македонската асоцијација на информатички центри, е национална асоцијација на локални фондации за развој на информатичката технологија, основана е во 2005-та година, за да обезбедува услуги за општините, граѓаните и за локалните бизниси.
МАСИТ е гласот на Македонската ИКТ индустрија. Комората претставува 80 компании од сите ИКТ сектори вклучувајки: софтверски компании и компании за ИТ услуги, хардвер компании и дистрибутери, кериер и други телеком компании, како и тренинг провајдери и ИКТ консултантски компании. Членките на МАСИТ опфаќаат околу 80% од домашниот пазар.
Метаморфозис е независна, непартиска и непрофитна фондација со седиште во Скопје, Република Македонија. Нејзини главни цели се развој на демократијата и просперитет преку промоција на економија базирана на знаење и информациско општество.
НОВА СОЛУТИОНС е компанија која обезбедува решенија за вашата веб страна. Додека другите дизајнираат, ние на вашата страна и даваме живот. Нова Солутионс ќе креира интегрирано решение за Вашата веб страна врз основа на вашите потреби.
Б2Б портал, онлајн нарачки, преглед на продукти од сателитската и компјутерската опрема, како и многу други интересни производи.
Оринк - компатибилни висококвалитетни тонери кертриџи и рибони со најконкурентни цени на пазарот.
Трајковски и партнери IT консалтинг.
Tutoriali.com.mk е сајт којшто располага со база на туториали што се на македонски јазик. Тука ќе најдете и бесплатни темплејти, фонтови, софтвер, а и едукативни статии од ИТ сферата.

сакам ова да ми биде почетна страница | индекс на македонските страници | додади страница во директориумот
портал | вести | електронска пошта | директориум | дискусиони групи | мултимедија | верзија за мобилни уреди | за нас
© 1999 - 2014 Zoran Gligorov, Zdravko Stafilov.