сподели на пинг
Macedonia Search e македонси интернет портал. Обезбедува бесплатни услуги како пребарување, директориум, електронска пошта, мултимедија, телеком, архива на знаење, време и информатор. За повеќе информации погледнете го дното на оваа страница.


Москва му го продолжи притвор на украинскиот режисер Сентсов

понеделник, 29 септември 2014РадиоСлободнаЕвропа (Вести) -- Судот во Москва му го продолжи притвор на украинскиот режисер Олех Сентсов, кој беше уапсен во Крим и обвинет за заговарање терористички напади. Судот одлучи притворот да му се продолжи до 11 јануари. Сентсов и уште тројца други украински државјани беа уапсени во мај поради сомневање за планирање терористички напади во големите градови на Крим, Симферопол, Јалта и Севастопол. На 10 септември од Украинската служба за безбедност соопштија дека Сентсов е на листата на луѓе кои ќе бидат...Извор: РадиоСлободнаЕвропа
Објавено: понеделник, 29 септември 2014
Врска: http://www.makdenes.org/archive/news/20140929/428/428.html?id=26612180
портал | вести | електронска пошта | директориум | дискусиони групи | мултимедија | верзија за мобилни уреди | за нас
© 1999 - 2014 Zoran Gligorov, Zdravko Stafilov.